Ridklubb – Rosendahl Sportryttare – Linköping

På vårt hästcenter har vi även en ridklubb med en fantastisk sammanhållning.

Hos oss är alla välkomna!


Vi Rosendahls Sportryttares ridklubb vill vara det självklara valet. Hoppas du vill bli en av oss på ridklubben.


Vi på ridklubben välkomnar alla ekipage. Allt ifrån den som vill lära sig allt från grunden till den som vill träna och tävla på de högre nivåerna. Eller bara du som vill känna gemenskapen i stallet och andas häst.


Vi har stark gemenskap och ridklubben ser gärna att de äldre är mentorer och förebilder till de yngre. Vad kan vara bättre än en stark ridklubb som inkluderar alla genom alla ålderskategorier. Hos oss i ridklubben har vi nolltolerans för all typ av kränkning. Vi på ridklubben värnar om allas lika rättigheter och värde.


Du som medlem är det viktigast vi har i ridklubben har. Mycket av arbetet bedrivs ideellt med hjälp av ridklubbens aktiva medlemmar vilket skapar en stark gemenskap och en fin känsla av tillhörighet vilket i sin tur bidrar till en positiv anda i ridklubben.


Ridklubbens ledstjärnor är positivitet, kamratskap, gemenskap, respekt och kunskap.

Gratis medlemskap söker du längst ner på sidan, välkommen!

Stadsnära men ändå lantligt

Med sitt stadsnära läge men ändå på landet mellan Ekängen Tallboda straxt utanför Linköping city finns ridklubben belägen i en mycket central men ändå i en lugn och trivsam lantlig miljö. Endast ett stenkast från city.


Ridklubben ordnar löpande aktiviteter som skall kunna nyttjas av alla våra medlemmar. Vi sätter stor vikt på kvalitet och säkerhet och att alla aktiviteter och att våra instruktörer har en hög kompetens och utbildningsnivå vilket ger en bra grund i utbildningen av våra ryttare såväl teoretiskt som praktiskt. Instruktörerna som anlitas går regelbundet på utbildning och träffar inom sitt yrkesområde för att kunna upprätthålla en hög nivå för ridklubbens elever.

Våra medlemmar som har egen eller inte har häst har möjlighet att delta i en mängd aktiviteter på ridklubben. Förutom klubbtävlingar under året anordnar vi träningar, clinics och massa intressanta kurser. Genom samverkan mellan privatryttare och ridklubb skapas en bred förankring av ridsporten både på orten och i kommunen.

Vår ridklubb satsar på att löpande utveckla vår tävlingsgrupp och vår ungdomssektion, både vad gäller ungdomsverksamhet och att tex lära sig mer om hur tex en ideell förening fungerar. Ungdomssektionen hjälper bland annat till med teoripassen för våra barn samt ordnar med ex ponnyrundor, filmkvällar, spökkvällar och barnkalas

Vår framtid är du!

Våra barn och ungdomar är ridklubbens framtid.

crop girl near hoarse muzzle

Rosendahl Sportryttares ridklubb arbetar ständigt med förbättringar, jämlikhet och delaktighet för att vara en stark förebild inom ridsporten.

Rosendahl Sportryttares ridklubb arbetar ständigt med förbättringar, jämlikhet och delaktighet för att vara en stark förebild inom ridsporten.


Rosendahls Sportryttares ridklubbs värdegrund utgår från allas lika värde. Vi skapar trivsel och trygghet och hjälper oss att arbeta tillsammans och för både våra hästars bästa och människornas bästa. Utifrån ledorden ansvar, respekt, engagemang, glädje jobbar vi mot målen tillsammans och arbetar för en sund ridsportanda som är vårt gemensamma förhållningssätt gentemot både hästar och människor.

Stall Rosendahl är en personlig och trivsam hästanläggning både för dig och din häst, stadsnära men ändå på landet bara ett par kilometer från Linköping centrum. Belägen mellan Ekängen och Tallboda.

Stall Rosendahl – Linköping kan erbjuda  stallplatser samt rasthagar i direkt anslutning till stallen. Anläggningen har belyst ridpaddock med mycket hindermaterial. Föredrar du att rida ute i det fria kan vi erbjuda fantastiska ridvägar i naturskön terräng.

Du hittar mer information på vår hemsida www.rosendahlsportryttare.se

Ansökan om medlemsskap till Rosendahl Sportryttare gör du enkelt här. Efter anmälan får du ett bekräftelsemail med mer information.