Rosendahl kattpensionat


Varmt välkommen till Rosendahls Katthotell / Kattpensionat i Linköping!
Rosendahls katthotell är måna om att erbjuda bästa servicen till dig och din katt. Genom att vi har bred kompetens och ett stort engangemang vill vi att ni ska känna er trygg och att ni kan koppla av under er semester.

white and grey kitten on brown and black leopard print textileVår ambition är att din katt ska ha det lika bra som du på semestern! Om du letar efter ett modernt och fräscht katthotell till din katt har du kommit rätt. Vi hoppas du och din katt älskar att vara här lika mycket som oss och att din katt kommer trivas hos oss.


Vi vill erbjuda ett lyxigare, bekvämare alternativ till de fyrbenta kattgäster.
Vi vill vara första valet och erbjuda din katt en guldkant på tillvaron – vilket vi tycker att alla katter ska ha på semestern!

Vår ambition är att alltid vara ett förstklassigt katthotell. Vi har valt att inreda med möjlighet till stimulans och kryddat med lite lyx, god mat, sköna sängar och därtill service i toppklass! 

close up photo of cute sleeping cat

Välkommen att kontakta oss!

Information

Vårt fokus ligger på kattens välmående. Det är en stor omställning för katten att byta miljö, därför är det viktigt att minimera förändringarna under vistelsen. Våra rum är konstruerade att passa olika katters behov och vi anpassar i allra möjligaste mån det bästa alternativet för din katt. Till varje rum finns det en egen säker uterastgård under tak med en mysig liggplats. Att byta foder är en stor omställning för de flesta katter, därför ska katten ta med sig sin egna mat till oss. Om behov uppstår kommer vi att kunna erbjuda skonkost alternativt lite extra gott utöver det egna fodret. Det är viktigt att katten äter och dricker!

Hygien är en viktig faktor för oss, för att du och katten ska känna er trygga. Petra är välutbildad inom området och har utformat rutiner för hanteringen av katterna samt hur Kattlodgens detaljplanering ser ut för att kunna upprätthålla en hög hygienstandard. Rummen är utformade med material som tål frekvent städning enligt
våra rutiner inkluderat textilier, skålar och kattlådor.

Säkerheten på Katthotellet övervakas av ett larmsystem med både brand- och inbrottslarm. Vi har genomgått brandutbildningar som har innehållit hur man ska agera för att rädda inneliggande djur på djursjukhus. Om olyckan är framme, finns det en plan.
Lokalerna är byggda med slussar för att vara rymningssäkra. Inomhusklimatet hålls jämt och behagligt med en klimatanläggning samt ett väl tilltaget ventilationssystem som regleras efter behov.

Tillstånd innehas enligt 16 § Djurskyddslagen. Vi har ansvarsförsäkring. Vår ansvarsförsäkring ersätter dock inte din katts liv- och veterinärvårdsförsäkring.

 • Att tänka på inför vistelsen:
 • Att katten är/har
  • Frisk.
  • Försäkrad. OBS, medtag kopia alternativt mejla försäkringsbrevet om veterinär behöver anlitas.
  • Avmaskad/ohyrabehandlad vid behov.
  • Godkänd vaccination – ska fotas av så både namn och alla vaccinationer syns och skickas till oss så vi ser att det är korrekt.
  • Rymningsäker, hel och ren transportbur. Vi kommer att behålla buren under vistelsen ifall vi behöver flytta katten av någon anledning. 
  • Egen medhavd foder, uträcknat med god marginal för hela vistelsen ta med eget fodermått (max 2kg). Vi har kyl och frys för blötmat och färskfoder. Ta gärna med något extra gott som just din katt tycker om då det är viktigt att dom snabbt kommer igång att äta i den nya miljön.

In- och utcheckning
Incheckning sker mellan kl. 16-17:30 vardagar samt söndagar (ej lördagar eller under storhelger). Ange önskad tid i bokningen. 
Utcheckning sker mellan kl. 10-11:30 vardagar samt söndagar (ej lördagar eller under storhelger). Ange önskad tid i bokningen.

Det är viktigt att hålla tiderna för in- och utcheckning. Önskar ni andra tider än de angivna tillkommer en extra dygnskostnad då vi inte kan ta emot nya gäster i det rummet.
Hämtning och lämning får dock ej ske senare än kl.18:00. Har ni några funderingar,  skicka ett meddelande och ange bokningsnumret! 

Eftervård
Vi tar emot katter med medicinerings- och behandlingsbehov. Det kan handla om en katt som varit inneliggande på djursjukhus och är i behov av eftervård.
Allt från olika sjukdomar så som diabetes, astma osv men även hjälp med medicinering/omvårdnad efter tex sårskada som kan kännas svårt att genomföra själv hemma.


Skicka en förfrågan innan bokning så får vi tillsammans gå igenom behandlingsplan samt kostnad för din katt och se vad som är genomförbart.

low angle view of cat on tree

Villkor

Vaccinationsregler
Våra vaccintionskrav är att ni ska kunna visa upp vaccinationsintyg på att kattens senaste vaccinering inte är äldre än ett år tillbaka och ska ha getts minst två veckor innan incheckning. 

Vaccinationsrutin enligt SVA för högriskmiljöer som vi följer

 • Grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva: 2 vaccinationer med 3-4 veckors
 • intervall samt revaccination inom 12 månader
 • Kattpest ska ges vart tredje år
 • Kattsnuva ska ges årligen

Hälsokrav
Kontrollera katten noga inför vistelsen. Vi tar enbart emot friska katter. Katten får inte nysa, snora eller ha diarré etc.
Om katten har mask måste ni avmaska innan. Om vi upptäcker mask kommer vi avmaska och debitera en extra kostnad för det.
Kontrollera så ingen ohyra eller öronskabb förekommer.

Vi tar ej emot okastrerade katter över 6 månader.

Om din katt skulle uppvisa symptom på sjukdom under vistelsen kommer vi givetvis att kontakta er alternativt eran kontaktperson om så önskas. 
Om det rör sig om en lindrig åkomma kommer katten isoleras från de andra gästerna för att skydda dem och hållas under noggrann uppsikt. Är åkomman av allvarligare karaktär så rådgör vi med veterinär samt ordnar så att katten får adekvat behandling på djursjukhus.
Veterinära kostnader ansvarar ni som djurägare över. Kattlodgen gör inga utlägg utöver resan till djursjukhus samt eventuell medicin som ni betalar senast när katten hämtas.

Katten måste vara försäkrad och kopia på försäkringsbrevet lämnas med katten
under vistelsen. I vårat inackorderingavtal godkänns full insyn i kattens/katternas
journaler.

Betalningsvillkor
Betalning ska ske senast 14 dagar innan incheckning. Vid bokning inom 14 dagar innan incheckning krävs direktbetalning vid bokningstillfället med swish alternativt kort. Vid avbokning inom 14 dagar innan incheckning återfås ej erlagd betalning såvida inte sjukintyg från veterinär kan uppvisas.

Förfrågan om vistelse (ej bindande)