Rosendahl Rehabilitering

SOLARIUM

Solarium ger hästen en skön stunds avkoppling under värmelamporna samtidigt som värmestrålarna tränger in i muskulaturen för att öka blodcirkulationen och ge musklerna bättre elasticitet.

Solariet används efter ett pass på vattenbandet vilket hästarna gillar. Hästar som har stelhet i kroppen får en stund under solariet inför träning för att värma upp muskulaturen med syfte att motverka skador.

Investera i ett hästsolarium från oss och hjälp din häst med att få bättre blodcirkulation. Med ett högkvalitativt hästsolarium från oss hjälper du även din häst med att bättre ta upp blodsocker och överlag bidra till en snabbare återhämtning.

Hästar arbetar hårt och musklerna blir ofta överansträngda, det är därför viktigt att du ger din häst de mest optimala förutsättningarna för återhämtning som det bara går. Med ett hästsolarium hjälper du din häst med att:

  • Värma upp musklerna före arbete
  • Torka snabbare efter utförd träning
  • Slappna av sina muskler efter hårt arbete

Så fungerar våra hästsolarium

Våra hästsolarium kan egentligen bäst beskrivas som en stor IR-lampa som ger ifrån sig infrarött ljus. Det är dock viktigt att skilja på UV-strålning och IR-strålning då dessa är två vilt skilda typer med helt olika effekter. IR-strålarna till skillnad från UV-strålar är en form av uppvärmande strålar som alla levande varelser behöver och för en häst som under de kallare säsongerna spenderar en stor del av sin tid inomhus blir det därför extra viktigt att djuret får tillgång till detta.

VATTENBAND

Vattenbandet  bygger upp hästen på nytt. Vattenmotståndet gör, att hästen arbetar koncentrerat, och tränar därmed liksidigt, hästen blir rak riktat. Den viktigaste del i att få hästen frisk efter skador, som tex inflammation är, att analysera vad som har orsakat problemet, och ge den rätt konvalescens och träning.

På vattenbandet arbetar hästen, med minskad belastning, sig frisk, stark och vältränad.

Genom att ge hästen möjlighet att arbeta i en kontrollerad miljö, med motstånd och på rakt spår så lämpar sig vattenbandsträning utmärkt som komplement till övrig träning, rehabilitering eller vid igångsättning efter vila.

Vattennivån har betydelse för rörelsemönster och steglängd samt minskar belastningen på leder, senor och ligament.

Bra träning för hästar med ryggproblem då den hjälper ryggradens rörlighet och styrker underlinje och bärighet.

Även om hjärtfrekvensen inte kommer upp i samma tal som vid galopparbete så anses vattenbandsträning vara bra konditionsbyggande arbete. Större rörelser ger en högre hjärtfrekvens.

Priser för daggäster utan inackordering

Samtliga priser inkluderar personal för hantering och träningsprogram.
Köp av tiokort ger 10% rabatt på nedan angivna priser.

Vattenband inkl tränare: xx kr/gång

Solarium inkl tränare: xx kr/gång

Priser för inackordering med träning och behandlingar

Exempel på en Rehabvecka

* Uppstallning med fullservice

* Tränings- och behandlingsmetoder enligt plan såsom:


Vattenband, ”Relax” och sol. Pris för häst i träning: xx kr/dygn För kortare uppstallning så tillkommer en kostnad på 50 kr/dygn.

Pris för häst i rehabilitering i samråd av veterinär eller equiterapeut: xx kr/dygn Inkl. vattenband, skrittband, vibrationsgolv, solarium och spabad.

För kortare uppstallning så tillkommer en kostnad på 50 kr/dygn.

Veterinärbehandling, equiterapeutbehandling, hovslageri mm samt moms tillkommer.